Mie og Øysteins musikkskole

Velkommen!

Vi er Mie og Øystein Klubbenes Vingerhagen. Mie er pianolærer og Øystein fiolinlærer, begge med utdannelse fra Norges Musikkhøgskole (NMH). Her kan lese om oss i Sarpsborg Arbeiderblad 
Litt om øving

Når man spiller et instrument, er det svært viktig å øve jevnlig for å opprettholde ferdighetene sine og for å ha en god progresjon. Øvingen hjemme er minst like viktig som undervisningen og en forutsetning for at eleven skal vise framgang på instrumentet! Det er derfor forventet at elevene øver tilstrekkelig hjemme mellom timene. Hvor lenge man bør øve varierer med alder og fra person til person, men man bør regne med å måtte bruke minst 45 minutter til sammen i løpet av en uke for å oppleve noe progresjon. 


Her kan du lese litt om øving for nybegynnere:

ØVER BARNET PASSE MYE?
Hvor mye er passe mye øvelse?
Hvor lenge barn øver av gangen er veldig individuelt. Noen øver best i mange og korte bolker, andre i lengre tid og færre bolker. Mange veier kan nok føre til målet, men regelmessighet er likevel nøkkelen.
Å spare alt opp til helgen er uheldig, og fører ikke frem så fort som 10/15 minutter øving hver dag. Hjerneforskning viser at når en oppgave utføres går den først inn i korttidsminnet. Når oppgaven repeteres igjen i løpet det neste døgn oppfatter hjerne at oppgaven er viktig og lagrer den i langtidsminnet som erfaring som kan benyttes igjen. Med for lang tid i mellom øveøktene blir erfaringen glemt og må gjenlæres. Det kan også være lurt å være bortpå instrumentet selv om det er ferie. For lange opphold kan være vanskelig og virke demotiverende.
Hentet fra Linda Hammer


Tags: pianoundervisning Sarpsborg, pianolærer Sarpsborg, undervisning i piano Sarpsborg, pianotimer Sarpsborg,  fiolinundervisning Sarpsborg, fiolinlærer Sarpsborg, undervisning i fiolin Sarpsborg, fiolintimer Sarpsborg, privat musikkskole Sarpsborg, kulturskole Sarpsborg, Lande, Østfold, Fredrikstad, Råde, Rakkestad, Mie Klubbenes, Mie Vingerhagen, Mie Klubbenes Vingerhagen, Øystein Vingerhagen, Øystein Klubbenes Vingerhagen, instrumentalundervisning, musikkundervisning, privattimer, privatundervisning.